Logo Instituut Elegance wit

Behandelingen

Op deze pagina kan u zich inlezen over onder andere gelaatsverzorging, make-up, ontharing en medische pedicure.

Van gelaatsverzorging tot ontharing

Of u nu de conditie van uw huid wil laten verbeteren of permanente make-up wil laten aanbrengen, bij Instituut Elegance kan u voor allerlei behandelingen binnenspringen.

Hieronder geef ik u alvast een woordje uitleg over mijn werkwijze. Mocht u daarover vragen hebben, kan u mij vrijblijvend aanspreken.

Gelaat

Bij mij kan u terecht voor een ruim assortiment aan gelaatsbehandelingen, van huidverbetering tot antiaging. Ik kan u daarnaast adviseren over bijbehorende verzorgingsproducten. Dankzij mijn tussenkomst blijft de schoonheid en gezondheid van uw huid op peil en ziet die er steeds stralend uit.

Als skin expert gebruik ik de verzorgingslijn van Utsukusy Cosmetics om uw huid een boost te geven. Utsukusy (Japans voor ‘schoonheid’) luidt een nieuw tijdperk in qua huidverzorging en schoonheid. Het merk streeft in alles naar een evenwicht, waarin een diepgaande en eeuwenoude kennis over plantenkunde met moderne wetenschap over cosmetica verbonden is.

De resultaten daarvan zijn uitgebalanceerde recepturen op basis van natuurproducten. Zo zitten er zichtbaar werkzame crèmes, lotions en emulsies in met een uitzonderlijke zachtheid. Al die verzorgingsproducten richten zich op een natuurlijk evenwicht en een balans, waarbij innerlijke en uiterlijke schoonheid in harmonie samengaan.

Om alle Utsukusyproducten samen te stellen, worden uitsluitend de beste en zorgvuldig geselecteerde natuurlijke activa gebruikt. Ze zijn hypoallergeen, vrij van parabenen en niet getest op dieren. Via Utsukusy pak ik onder meer de volgende huidproblemen aan:

 • acne
 • antiaging
 • beschadigde huid door ziekte
 • couperose
 • hyperpigmentatie
 • vale huid
 • zonbeschadigde huid

Celluma-lichttherapie verbetert de gezondheid van uw huidcellen om zo huidveroudering tegen te gaan, pijn en actieve acne te bestrijden en wondgenezing in de hand te werken. De therapie kan geïntegreerd worden bij gelaatsverzorging of als aparte sessie geboekt worden.

Hoe werkt de therapie?

Net zoals planten chlorofyl gebruiken om zonlicht in plantenweefsel om te zetten, kunnen licht intensieve diodes (LED’s) het menselijke weefsel stimuleren. Dat doen ze door middel van specifieke en bewezen golflengten met een hoge densiteit.

Ledlichttherapie heeft als doel om:

 • acnebacteriën te doden
 • de textuur en helderheid van uw huid te verbeteren
 • huidveroudering te voorkomen
 • ontstekingen te remmen
 • spier- en gewrichtspijn te verminderen
 • stijfheid tegen te gaan
 • uw huidskleur te veranderen
 • weefsel sneller te herstellen

Waar de golflengten van de lichtbron als medicijn werken, zit de dosering in de behandeltijd. Celluma werkt met vaste programma’s van 30 minuten.

De Enpitsu Plus Pen van Utsukusy voor microneedling penetreert uw lederhuid net voldoende diep om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Krachtige serums die uw huid verjongen, rimpels verminderen en littekens versoepelen, breng ik diep in uw huid aan.

Hoe werkt een Enpitsu Plus Pen voor microneedling?

De Enpitsu Plus Pen omvat een naaldhoofd met 12 à 36 fijne naaldjes die uw lederhuid net voldoende kunnen penetreren om groeifactoren te bewerkstelligen. Door de toevoer van collageen en elastine wordt uw huid sterker, weerbaarder, egaler én steviger.

Wat is het doel van microneedling?

Doordat ik uw huid doorprik, ontstaan er honderden microkanalen die collageen aanmaken. Uw huid zal zichtbaar verjongen en minder lijntjes vertonen. Daarbovenop versterken krachtige serums het verjongingseffect, waardoor uw huid sneller herstelt. In combinatie met ledlichttherapie zal u er des te meer de vruchten van plukken.

Uitsluitend gesteriliseerde serums

100 % effectief: beproefd en getest. De serums zijn ontworpen om u een maximaal resultaat gedurende de behandeling te garanderen. De krachtige cocktails bevorderen natuurlijk celherstel, terwijl ze huidweefselaandoeningen behandelen en een maximale huidtolerantie verzekeren.

100 % veilig: kwaliteits-, veiligheids- en effectiviteitsgarantie. Goedgekeurd door de Europese Commissie (EC). De producten verbeteren de kwaliteit en zichtbaarheid van uw huid met een onmiddellijk merkbaar en langdurig resultaat.

Na een microneedlingsessie kan ik uw huid herstellen via ledlichttherapie.

Een medical peeling van Utsukusy heldert uw huid op en is daarom ideaal om pigmentatie en fijne lijntjes te verminderen. De behandeling stimuleert huidvernieuwing, vermindert littekens en bevordert collageenaanmaak.

Hoe werkt een medical peeling?

Door zuurpeelings te gebruiken, vindt er een gecontroleerde ontsteking diep in uw huid plaats. Daardoor worden macrofagen gestimuleerd om dode, beschadigde en abnormale cellen te verwijderen, net als collagene vezels. Gezonde cellen komen er dan voor in de plaats.

Kuurverband

Om een optimaal resultaat te verkrijgen, raad ik u aan om medical peeling in kuurvorm te starten. Drie à vijf behandelingen met een tussentijd van zeven à tien dagen volstaan doorgaans.

Ledlichttherapie

Na een microneedlingsessie kan ik uw huid herstellen via ledlichttherapie.

Hydra vacuüm by Utsukusy + Celluma is vernieuwend op het gebied van hydra power technology. Ik geef uw huid een zeer intensieve dieptereiniging. De behandeling heeft een fantastisch effect op rimpels, vlekken, schade door uv-stralen, vette huid en gedehydrateerde huid.

Enkele voordelen van de therapie zijn:

 • dieptereiniging die zwarte puntjes weghaalt
 • een antibacterieel & anti-inflammatoir effect(tegen acne)
 • een gezonde teint
 • een regenererende & hydraterende werking
 • een verbeterde collageenproductie
 • een verstevigend effect
 • verfijnt uwporiën

Bovenstaande behandeling wordt voorafgegaan door een salicylzuurpeeling (BHA-zuur) om de talgafscheiding van uw huid onder controle te houden, uw poriën te verkleinen en uw huidteint te egaliseren.

Een Hydra vacuümbehandeling triggert vier belangrijke boosters: detox, vitamine, energising en whitening. Die hebben elk hun eigen werking en bieden een krachtig resultaat qua huiverbetering naargelang uw huidtype en de behoeften ervan.